Gyakran ismételt kérdések

Hogyan segíti a TM az éjszakai mély pihenést?

A napi rendszeres, kétszeri meditáció éber pihenés állapota lecsendesíti a testi és mentális folyamatokat, és így segíti elő az éjszakai nyugodt, mély alvást.

Nekem lelki gondjaim vannak fogok-e tudni meditálni?

Igen, ere kifejezetten hatásos a Transzcendentális Meditáció, mert a betegségek gyökerét szünteti meg, így oldja a depressziót, kényszerfóbiákat, pánikbetegségeket.

Szükséges-e életmódot változtatni a TM mindennapos gyakorlásához?

Nem szükséges az életmódváltás a napi elfoglaltságaink közé kell beépíteni a rendszeres meditációs időt naponta kétszer.

Hogyan tudom megtanulni a Transzcendentális Meditációt?

A Transzcendentális Meditáció technika 7 lépésből a 14. napi ellenőrzésből és 6 hónapig tartó utánkövetésből áll.

A TM-et egyénileg tanuljuk meg, de csoportban is tudjuk gyakorolni?

Egyéni technika, de csoportban gyakorolva még erősebb a hatása. Ezért ajánljuk rendszeresen részt venni délutáni, vagy egész napos csoportos meditációkon, vagy évente 3-4 alkalommal szervezett hétvégi nagycsoportos tanfolyamokon is.

Ha rendszeresen meditálok, szedhetek-e antidepresszánsokat?

Az orvos által felírt gyógyszereket a meditáció megtanulása után is az előírás szerint szedje. Rendszeres orvosi ellenőrzés mellett és javaslatra csökkenthető a gyógyszerfogyasztás mennyisége.

Miért ad a TM mélyebb tapasztalatot, mint a vezetett meditációk vagy a relaxáció?

A TM -ben az elme rendszeresen és szisztematikusan a határtalanság állapotát tapasztalja meg és ezt építi be az idegrendszerbe és a testi folyamatokba, A vezetett meditációs és relaxációs technikák nem ezt a mély szintet érik el.
.

A TM-et el lehet-e sajátítani könyvből vagy videóból?

A Transzcendentális Meditáció egyénre szabott, ezért a Maharishi által kiképzett oktatóktól csak személyesen lehet elsajátítani.

Sok a gondolatom megtanulhatom-e így a meditációt?

Igen

Gyerekeknek is megtanítható a technika?

Igen már egy 3 éves gyerek is megtanulhatja a Transzcendentális Meditáció gyerekeknek kifejlesztett módszerét és 10 éves kortól tudják megtanulni a felnőtt technikát.

Mi van, ha nem nagyon tudok koncentrálni?

Semmi gond. Más meditációs gyakorlatoktól eltérően itt nem kell koncentrálni, irányítani az elmét. Nem kell semmit elképzelni.

Bárki képes gyakorolni. Még figyelemzavaros gyermekek és poszttraumás stresszel küzdő katonák is képesek alkalmazni. Ez azért lehetséges, mert a TM erőfeszítés nélkül teszi lehetővé, hogy az elme lecsendesedjen és megtapasztalja a belső nyugalmat.

Más vallás gyakorlók megtanulhatják-e a TM-et?

Igen

Láttam a videókon hogy lótuszban ülve meditálnak, ha nem tudok így ülni az nem gond?

nem

Miben különbözik a TM más meditációs módszerektől?

nem